Filtri za sesalnike: vrste in namen

Filtri za sesalnik pomagajo ohranjati zrak v zaprtih prostorih čist, tako da ujamejo delce v notranjost sesalnika.

U ovome blogu pročitajte

Filtri za sesalce - vrste in namen

Filtri na sesalniku služijo za zadrževanje prahu, nečistoč, alergenov in drugih majhnih delcev med sesanjem. Njihova vloga je, da ščitijo motor sesalnika in preprečujejo, da bi se ti delci vračali v prostor z zrakom, ki se izloča iz sesalnika. Filtri pomagajo ohranjati zrak v prostoru čist, tako da ujamejo delce v notranjosti sesalnika. Poleg tega lahko filtri pomagajo odstraniti neprijetne vonjave ali nečistoče iz zraka, odvisno od vrste uporabljenega filtra. Redno čiščenje oziroma menjava filtra je pomembna za ohranjanje učinkovitosti sesalnika in zagotavljanje čistoče zraka v prostoru.

Obstaja več vrst filtrov za sesalnike. Lahko jih razvrstimo na naslednji način:

HEPA filtri

HEPA (High-Efficiency Particulate Air) filtri so zelo učinkoviti pri zadrževanju majhnih delcev, kot so prah, cvetni prah, pršice in drugi alergeni. Zadržijo lahko najmanj 99,97 % delcev velikosti 0,3 mikrona in več.

Ogleni filtri – Aktivno oglje

Filtri z aktivnim ogljem absorbirajo neprijetne vonjave, pline in druge nečistoče iz zraka. Posebej so uporabni za filtriranje vonjav hišnih ljubljenčkov, dima, hrane in drugih neželenih vonjav.

Gobasti filtri

Ti filtri so namenjeni lovljenju večjih delcev prahu in umazanije ter tako preprečujejo zamašitev notranjih delov sesalnika. Običajno so izdelani iz gobe ali blaga.

Vodni filtri

Vodni filtri uporabljajo vodo kot filtrirno sredstvo. Ujamejo nečistoče v vodi v notranjosti sesalnika. Vodni filtri so dobri za lovljenje večjih delcev, vendar jih je morda treba redno vzdrževati.

Vode žal ne prodajamo 🙂 Za vodo se obrnite na lokalnega distributerja 😊

Mikrofiltri

Mikrofiltri so tanki filtri, ki lovijo manjše delce prahu in alergene. V kombinaciji z drugimi vrstami filtrov zagotavljajo dodatno stopnjo filtracije.

Pomembno je redno čiščenje in menjava filtrov, da bo sesalnik optimalno deloval in bo zrak v prostoru čist.

Iščete vrečke za sesalnik?

Poiščite točno tisto vrečko ali filter, ki ga potrebujete.

IZBERITE MODEL
product_cat
666c98d91c78b
1
0
Loading....

Če niste našli prave torbe ali niste prepričani, nas kontaktirajte na telefon ali WhatsApp gumb. Odzovemo se takoj oziroma v najkrajšem možnem času.