Kdaj je čas za menjavo vrečke in filtra vašega sesalnika?

Promjena vrećice za usisavač je jedan od onih kućanskih poslova koje rado prebacujemo jedni na druge. Je li to zato što zapravo mislimo da ne znamo kako promijeniti vrećicu?

U ovome blogu pročitajte

Usisavanje doma, promjena vrećice za usisavač

Kako dolgo zdrži vrečka za sesalnik?

Vsaka vrečka ima svojo življenjsko dobo, tudi tista za sesalnik. Zelo pomembno je, da vrečko sesalnika redno menjate, da se ostanki prahu ne zagozdijo v filtru in s tem zmanjšajo sesalno moč vašega sesalnika ali ga popolnoma zamašijo. Obstajajo različne vrste vrečk za sesalnik. Papirnate in sintetične vrečke je treba menjati, pralne vrečke pa redno prati.

Kdaj je čas za menjavo vrečke sesalnika?

Eden od znakov, da je čas za novo vrečko, je neprijeten vonj iz sesalnika. Polna vreča za smeti bo med sesanjem v zrak začela spuščati neprijetne vonjave.

Poleg tega bodo vrečke za sesalnik, ki jih ne zamenjate, zmanjšale sesalno moč sesalnika, tako da, če opazite, da vaš sesalnik ne vleče ravno dobro smeti vase, je velika verjetnost, da potrebujete novo vrečko.

Dobro bi bilo, da torbo zamenjate vsakič, ko je napol polna – približno vsaka dva do tri tedne. Za pravilno delovanje sesalnika je zelo pomembno, da je vrečka pravilno nameščena.

Kako zamenjati vrečko za sesalnik?

Za početak, netom prije promjene vrećice bitno je isključiti usisavač iz struje. Nakon toga potrebno je otvoriti

Za začetek je pomembno, da tik pred zamenjavo vrečke izklopite sesalnik. Po tem je potrebno odpreti sesalnik na sprednjem delu, kjer se nahaja cev.

Ko odprete sesalnik, poiščite gumijasto tesnilo okoli odprtine vrečke. Pritisnite, da vrečko lažje odstranite iz sesalnika. Na štrlečem delu nove vrečke za sesalnik je oznaka, s katero boste vrečko položili v sesalnik. Bodite pozorni, da se odprtina vrečke pri zapiranju ujema z odprtino sesalnika.

Ko je vrečka na mestu, kot je bila prej, zaprite sesalnik.

usisavač na prednjem dijelu gdje se nalazi crijevo.

Kada ste otvorili usisavač, potražite gumeni pečat oko otvora vrećice. Pritisnite ga kako biste lakše izvukli vrećicu iz usisavača. Na izbočenom dijelu nove vrećice za usisavač nalazi se oznaka pomoću koje ćete postaviti vrećicu u usisavač. Pozorno obratite pažnju na to da Vam se otvor vrećice poklapa s otvorom usisavača prilikom zatvaranja.

Kada je vrećica sjela na svoje mjesto onako kako je bila i ona prijašnja, zatvorite usisavač.

Kako pogosto je treba menjati filter sesalnika?

Obstajajo različne vrste filtrov za sesalnike – izpušni filtri, filtri motorja. Nekateri sesalniki, ki nimajo sesalne vrečke, imajo filter posode za prah. Filtra za sesalnik ni treba menjati tako pogosto kot vrečke, a če je vaš filter videti obrabljen ali zelo umazan in strgan, je čas, da ga zamenjate, da bo vaš sesalnik deloval pravilno.

Pri umazanem filtru sesanje ne more biti učinkovito, zato je poleg same vrečke sesalca pomembno zamenjati tudi filter. Če jih ne zamenjate pravočasno, po sesanju prah ne bo ostal v sesalniku, ampak bo letal po prostoru in se nabiral na pohištvu. Kot da nisi niti posesal.

Iščete vrečke za sesalnik?

Poiščite točno tisto vrečko ali filter, ki ga potrebujete.

IZBERITE MODEL
product_cat
6387c053aef6d
1
0
Loading....

Če niste našli prave torbe ali niste prepričani, nas kontaktirajte na telefon ali WhatsApp gumb. Odzovemo se takoj oziroma v najkrajšem možnem času.