Koliko vrst sesalnikov obstaja?

Usisavači se dijele na nekoliko kategorija (vrste). To su cilindrični, industrijski, štapni, ručni, robotski, ciklonski i centralni usisavači. U nastavku Vam donosimo čemu je koji namijenjen i koje su mu najvažnije karakteristike.

U ovome blogu pročitajte

Cilindrični sesalniki

Cilindrični sesalniki so najpogostejši na trgu. Sestavljeni so iz ohišja, motorja, posode, v kateri je vrečka za sesalnik, in cevi. Prednost takšnih sesalnikov je, da so enostavni za uporabo in kompaktne oblike, zato jih je enostavno čistiti. Njihova glavna uporaba je gospodinjstvo, razlikujejo pa se po barvi, moči motorja in različnih cenah. Paket 10 sintetičnih vrečk zdrži do enega leta.

Industrijski sesalniki

Industrijski sesalniki so namenjeni komercialnim namenom. Zaradi svoje zajetnosti in robustnega izgleda so najboljša rešitev za objekte, velike prostore (hale), sesanje vozil… Sestavljeni so iz pokrova z motorjem, kanistra in cevi sesalca, ki je lahko kovinska, odvisno o potrebi po sesanju. Delimo jih na suho sesanje in mokro sesanje. Sesalniki, ki se uporabljajo za mokro sesanje, NE SMEJO uporabljati vrečke, uporabljajo pralni filter, za suho sesanje pa lahko uporabljajo vrečko za sesalnik.

Palični sesalniki

Palični sesalniki se uporabljajo predvsem v gospodinjstvih, njihova največja prednost pa je izjemno kompaktna oblika. Nekateri boljši modeli imajo lahko tudi vrtljivo krtačo, tako da so zelo dobri za globinsko sesanje preprog. Njihova glavna pomanjkljivost je razmeroma majhna vrečka za sesalnik, zaradi manj pogoste uporabe pa lahko paket po 10 kosov zdrži tudi do enega leta. Razlikujejo se predvsem po ceni (odvisno od njegovih potreb).

Robotski sesalniki

Robotski sesalniki so namenjeni izključno gospodinjstvom. Sestavljeni so iz sesalnika in bazne postaje ter ne uporabljajo vrečk za sesalnik, temveč posodo za prah in vrtljive krtače. Te sesalnike je mogoče programirati za delovanje ob določenih urah, ko lastnikov ni doma in so zato zelo enostavni za uporabo. Njihova slabost je, da imajo določen radij delovanja kot tudi določen čas uporabe in se uporabljajo samo za ravne površine.

Ciklonski sesalniki

Sesalniki Cyclone so novost na trgu in najpomembneje je, da ne uporabljajo vrečk za sesalnik. Vsebujejo filter, ki s krožnim mešanjem zraka loči prah v posodo. Opisujejo jih kot idealno rešitev za sesanje, a ni ravno tako. Moč ciklonskih sesalnikov je precej nižja kot pri klasičnih sesalnikih, cena filtrov pa pogosto presega ceno paketa 10 sintetičnih vrečk, kar jih močno podraži. Druga velika pomanjkljivost je, da je precej težko najti ustrezen nadomestni krožni filter.

Centralni sesalnik

Namestitev centralnega sesalnika v obstoječe domove ni smotrna, ker se le-ti vgradijo med gradnjo hiše ali objekta v njeno infrastrukturo. Sestavljeni so iz centralne baze z močnim motorjem in mreže cevi do obstoječih prostorov. Njegova prednost je enostavnost in tiho delovanje. Ta sesalnik lahko uporablja vrečke ali filtre za sesalnik.

Iščete vrečke za sesalnik?

Poiščite točno tisto vrečko ali filter, ki ga potrebujete.

IZBERITE MODEL
product_cat
65dc5529c63dd
1
0
Loading....

Če niste našli prave torbe ali niste prepričani, nas kontaktirajte na telefon ali WhatsApp gumb. Odzovemo se takoj oziroma v najkrajšem možnem času.