Zakaj je ponovna uporaba vrečk za sesalnik slaba ideja?

Opremite se z nadomestnimi vrečkami za sesalnik in uživajte v bolj svežem zraku ter čistejših preprogah in tleh. Na koncu vam bo vaš sesalnik hvaležen in bo deloval dlje in učinkoviteje.

U ovome blogu pročitajte

Nepogrešljivo »orodje« skoraj vsakega doma je sesalnik, katerega naloga je zmanjšati prah in alergene v prostoru. Poleg tega redno sesanje ohranja zrak čistejši in podaljšuje obstojnost vaših preprog. Sesanje hiše je opravilo, ki se ga opravi vsaj enkrat na teden, če ste ponosni lastnik hišnega ljubljenčka, pa ga boste počeli malo pogosteje. Posledica vsega tega je pogostejša potreba po praznjenju vrečke v vašem sesalniku.

Skoraj prepričani smo, da ste vsaj enkrat naleteli na vprašanje, ali lahko vrečko za sesalnik po čiščenju ponovno uporabite? Odgovor je da, vendar ne. Čeprav je to mogoče, vam bomo v nadaljevanju pojasnili razloge, zakaj je vrečko vseeno bolje uporabiti le enkrat.

Kaj se zgodi pri ponovni uporabi vrečk za sesalnik?

Ko menjate vrečke za sesalnik, boste pomislili – če gre umazanija samo v vrečko in vrečka ni poškodovana, zakaj ne bi umazanije izpraznili in vrečke še naprej ponovno uporabljali. Poleg velike količine prahu, ki se bo vrnil v zrak, bodo tu še druge težave, ki jih s prostim očesom ne vidite.

Vrečke vašega sesalnika se med sesanjem ne napolnijo samo z umazanijo in prahom, ki ju zlahka vržete ven, temveč napolnite tudi pore papirja, iz katerega je vrečka izdelana. Zaradi tega začne sesalnik izgubljati sesalno moč. To se ne zgodi samo zaradi zmanjšanega prostora v vrečki, temveč zaradi delcev, ki mašijo papir. Posledično vaš sesalnik ne bo več učinkovito čistil preprog in tal v domu.

Negativni vpliv na zdravje

Umazanija, zemlja, plesen, dlake hišnih ljubljenčkov in cvetni prah vstopajo in se zbirajo na notranjih stenah vrečke. S praznjenjem vakuumskih vrečk ni mogoče odstraniti vseh alergenov. Če jih pustite v vrečki za večkratno uporabo, imajo alergeni ustrezne pogoje za nadaljnjo rast ali prerazporeditev v zrak, ko ponovno sesate, kar vodi do zmanjšanja kakovosti zraka.

Enostavno se ne splača zmanjšati kakovosti zraka, ki ga dihate, za ceno novega paketa vrečk. Redno sesanje prostora in pravočasno menjavanje vrečk (preden so polne) zmanjšata število alergenov v domu.

Zaščitite zdravje sesalnika

Če vrečke sesalnika ne zamenjate pravočasno, bo zrak iz sesalnika težje izstopal, kar povzroči preobremenitev motorja. Dodatna obremenitev motorja bo skrajšala življenjsko dobo vašega sesalnika. Proizvajalci sesalnikov opozarjajo, da je treba vrečke zamenjati, preden jih napolnite do vrha, da preprečite zamašitev stroja.

Prav tako lahko prah iz ponovno uporabljene vrečke pride nazaj v motor in povzroči škodo. Ob neustrezni negi se bo vaš sesalnik zelo hitro pokvaril, kar pa ni le nedonosno za okolje, temveč tudi za vašo denarnico. Namesto tega lahko na naši spletni strani najdete cenejšo izbiro vrečk za sesalnik popolnoma enake kakovosti.

Naredite zalogo nadomestnih vrečk za sesalnik

Naslednjič, ko se vam bo zazdelo, da bi lahko ponovno uporabili rabljeno vrečko in tako zmanjšali stroške ali manj škodovali okolju, tega ne storite! Ne glede na to, kako čisti so vaši motivi, boste na koncu najbolj trpeli vi in ​​zrak, v katerem živite.

Opremite se z nadomestnimi vrečkami za sesalnik in uživajte v bolj svežem zraku ter čistejših preprogah in tleh. Na koncu vam bo vaš sesalnik hvaležen in bo deloval dlje in učinkoviteje.

Iščete vrečke za sesalnik?

Poiščite točno tisto vrečko ali filter, ki ga potrebujete.

IZBERITE MODEL
product_cat
65dc446dcd55d
1
0
Loading....

Če niste našli prave torbe ali niste prepričani, nas kontaktirajte na telefon ali WhatsApp gumb. Odzovemo se takoj oziroma v najkrajšem možnem času.